TIPY A ZAJÍMAVOSTI

Richee recenze: vyplatí se vám tato aplikace?

Richee recenze: Richee je mobilní aplikace, která výrazně zjednodušuje ovládání bankovních účtů ve chvíli, kdy jich máte několik. Po jejím nainstalování sloučí veškeré vaše účty do jediné aplikace, odkud budete moc provádět běžné bankovní úkony ve všech bankách.

V dnešní Richee recenzi se podívejme na to, co všechno tato aplikace nabízí a které z jejích funkcí a vychytávek by vám mohly zpříjemnit a zjednodušit život.

 

Recenze Richee: aplikace, která vám zjednoduší ovládání vašich bankovních účtů

 

[AKTUALIZACE: od 4.8.2020 přechází aplikace Richee pod banku Creditas]
500 KČ ZDARMA K ÚČTU
Založte si účet a získejte bonus zdarma ZDE.

 

O aplikaci Richee

Jak sama webová stránka Richee uvádí, více účtů u různých bank má zřízeno 48 % Čechů, vlastnících bankovní účet. Agregace všech účtů do jediné bankovní aplikace tak ušetří čas a práci více než polovině lidí.

Richee funguje pod hlavičkou banky CREDITAS. Pro používání aplikace není nutné mít u této banky zřízený účet, byť i to je jedna z možností, kterou aplikace nabízí.

Abyste mohli Richee používat, musí vaše banka podporovat tzv. otevřené bankovnictví. Bez toho se k údajům o vašem bankovním účtu a k jeho ovládání přes jinou než oficiální aplikaci nedostanete.

Aktuálně (k začátku února 2020) Richee podporují tyto banky: Air Bank, Equa bank, Fio banka, Česká spořitelna, Wüstenrot, Raiffeisenbank, J&T banka, MONETA Money Bank ČSOB, Komerční banka, Banka CREDITAS, UniCredit Bank, Poštovní spořitelna a slovenská Tatra Banka.

 

Jak Richee funguje?

Richee se opírá o několik základních funkcí. V první řadě s ní získáte kompletní přehled o vašich účtech. Zobrazíte si zůstatky, příjmy a výdaje. Veškeré vaše platby navíc roztřídí dle kategorií (bydlení, doprava, oblečení, jídlo, služby, hotovost, spoření a další), dozvíte se tak, za co utrácíte své peníze. Vše aplikace prezentuje v podobně přehledných grafů.

S Richee můžete také zadávat platby. Všechny platební příkazy jsou napojené na dané banky, ovládáte je však z jediné (Richee) aplikace. Autorizaci pak provede tak, jak jste byli dosud zvyklí – PINem nebo pomocí biometrických údajů. Aplikace nabízí také funkci rozpočty. Pro jednotlivé kategorie si můžete nastavit limity vašich výdajů.

Mezi další funkce aplikace patří blokace karty, vytváření šablon příkazů, placení pomocí QR kódu, funkce zaplať mi nebo okamžitá platba mezi uživateli Richee.

 

Účet u banky CREDITAS zdarma

Kromě těchto základních funkcí Richee nabízí také další. Přímo v aplikaci si lze založit účet u banky CREDITAS. Pokud tak učiníte, získáte zdarma i platební kartu Mastercard. Jedná se o debetní kartu, která je spojená s účtem CREDITAS, veškeré platby a výběry z bankomatů se tak strhávají právě z něj.

Pozitivní zprávou je, že CREDITAS na zřizování těchto účtů na svých klientech nijak nevydělává, za zřízení a vedení účtu si nenárokuje žádné poplatky, stejně jako za zaslané a příchozí platby v rámci České republiky.

 

Účet se sice nazývá běžný, díky výši úroků o něm ale tato Richee recenze může hovořit jako o spořicím. Do výše 300 000 Kč se na něm totiž úrok pohybuje na hladině 0,6 % p. a.

Dále Richee nabízí i účet Junior pro mladé, kteří si chtějí založit svůj první bankovní účet. Úrok je opět ve výši 0,6 % p. a., tentokrát do výše 50 000 Kč. K Junior účtu lze sjednat také spoření Richee Junior. Na něm se vám úspory zúročí dokonce ještě vyšším úrokem.

 

Richee a poplatky

Pořízení a běžné používání aplikace Richee vás nemusí stát ani korunu. Za zřízení a používání aplikace si CREDITAS neúčtuje ani korunu. Pokud se rozhodnete zřídit si skrze aplikaci u banky CREDITAS svůj účet, máte to také zdarma, stejně jako jeho vedení, výběry z bankomatů a příchozí i odchozí platby v rámci České republiky. Zaplatíte pouze za transakce v zahraničí a další nadstandardní služby, jako je například expresní úhrada.

Naopak na aplikaci Richee můžete dokonce vydělat. Funguje zde totiž princip doporučení. Když skrze aplikace někoho pozvete k tomu, aby začal Ricee také používat, a ten dotyčný se k aplikaci přihlásí právě přes vaše pozvání, oba zinkasujete 300 Kč. Tento postup lze opakovat až patnáctkrát.

 

Výhody a nevýhody Richee

Výhody

  • Získáte jedno internetové bankovnictví pro více účtů od různých bank.
  • Založení účtu u banky CREDITAS zdarma.
  • Platební karta k účtu zdarma.
  • Aplikace podporuje Apple Pay, Google Pay a Garmin Pay (placení skrze chytré hodinky od společnosti Garmin).
  • Účet se zajímavým úrokem 0,5 % p. a.
  • Kategorizace transakcí.
  • Zabezpečení aplikace pomocí PINu, touch ID nebo face ID.

Nevýhody

  • Richee nepodporuje všechny banky na trhu (zatím).
  • Richee funguje pouze pro fyzické osoby a občany ČR.

 

Zkušenosti a shrnutí Richee recenze

Pokud máte a aktivně používáte více než jeden bankovní účet, určitě se vyplatí Richee vyzkoušet. Nic za to nezaplatíte, nic neztratíte. Nemůže se vám stát nic horšího, než že po nějaké době aplikace odinstalujete a budete si spravovat internetové bankovnictví pro každý svůj účet zvlášť.

Může vás napadnout myšlenka, že čím více bankovních aplikací máte, tím menší je bezpečnost vašich účtů a vyšší riziko napadení. CREDITAS se však zaručuje za maximální bezpečí aplikace Richee. Je na úrovni běžných bankovních aplikací.

Richee recenze TIP: Pokud se vám Richee zalíbí a zvyknete si na jeho používání, může vám opravdu výrazně zjednodušit ovládání jednotlivých účtů.

A jestli hledáte ten správný bankovní účet, přečtěte si nejprve o účtech v mBank nebo Equa bank.

 

Získejte 1000 Kč zdarma k účtu

 

Redakce

Nejnovější články

9 nejlepších platforem pro P2P investice [recenze+bonusy]

Recenze nejlepších P2P platforem pro P2P investice. Podívejte se na výhody, nevýhody a na co…

2 dny před

10 nejlepších aplikací na investování do nemovitostí

Jaké jsou nejlepší aplikace na investování do nemovitostí a proč? Podívejte se na těchto 10…

3 dny před

Povídání o trzích: Big tech, nákupy Jardy Brychty a prodeje Warrena Buffetta

Zhruba poslední čtyři týdny zveřejňují velké společnosti své hospodářské výsledky. Největší pozornost jako vždy přitahují…

3 dny před

Nejlepší bonusy za založení účtu [květen 2024]

Podívejte se na přehled nejlepších možností, kde získáte bonus za založení účtu. Bonus získáte jak…

5 dny před

Kvartální výsledky XTB: Trend pasivního investování podporuje silný růst

XTB získala 129,7 tis. nových klientů (+ 24,5 % meziročně) a zvýšila počet aktivních klientů…

6 dny před

Jak získat peníze na podnikání [5 osvědčených způsobů]

Jak získat peníze na podnikání? Podívejte se na tyto osvědčené a zároveň nejčastější způsoby, jak…

1 týdnem před