TIPY A ZAJÍMAVOSTI

Co dělat, když se nudím? 20 tipů, které pozitivně ovlivní váš příjem!

Co dělat, když se nudím? Snad každý z nás občas čelí nudě, neví, co dělat, a zároveň nechce mít pocit, že ztrácí čas, který by mohl strávit produktivněji – například vyděláváním peněz. Jestliže je to i váš případ, jistě rádi uslyšíte, že existuje řada způsobů trávení volného času, které prohloubí vaše poznatky o vydělávání peněz nebo vám je rovnou přinesou, a navíc vás zvládnou zabavit, takže nuda následně potáhne o dům dál.

Co dělat, když se nudím: 20 tipů, které vám mohou přinést peníze a zvýšit tak vaše příjmy

 

1) Co dělat, když se nudím? Čtěte knihy o financích

V dnešní době můžete sehnat spoustu knih zaměřených na finanční téma.

Nemusíte se pak v jejich případě bát nezáživného čtení, neboť autoři tohoto typu publikací již dávno pochopili, že aby čtenáře zaujali, musí psát záživným stylem a zároveň být schopní poskytnout zajímavé informace.

Knihy najdete v knihovně nebo na internetu, kde kolikrát objevíte sbírky e-knih na toto téma, pokud trochu zapátráte.

Konkrétních titulů je vážně hodně, ale v poslední době například mnoho lidí doporučuje publikaci Bohatý táta, chudý táta, kterou napsal Robert T. Kiyosaki.

 

2) Vytvořte vlastní blog nebo webové stránky

Vedení vlastního blogu či webových stránek vám nejenom může v budoucnu dopomoct začít si psaním vydělávat peníze, tedy v případě, že vaše články budou hojně čtené, ale také vám umožní navázat kontakt s autory dalších blogů, včetně těch o financích, s nimiž se následně můžete například domluvit na výměně článků nebo hostování na blogu.

 

3) Vytvořte si finanční plán do budoucna

Možná v současnosti tápete a nevíte, jak přesně zacházet se svými financemi.

V takovém případě vám může přijít vhod sepsat si finanční plán, v němž si ujasníte, jaké cíle máte, čeho byste chtěli v budoucnu v této oblasti dosáhnout (například si můžete šetřit na dovolenou nebo na hypotéku či pořízení auta).

Jakmile víte, jaké jsou vaše přesné finanční cíle, je mnohem snazší na nich začít opravdu aktivně pracovat.

 

TIP: Získejte nyní odměnu 3000 Kč zdarma od Raiffeisenbank

 

4) Sledujte videa o financích na YouTube

Co dělat, když se nudím? Spousta lidí tráví dennodenně čas tím, že sleduje videa na YouTube, tak proč toho nevyužít a aspoň se zábavnou formou nenaučit něco nového?

Na YouTube najdete řadu úspěšných a kvalitních kanálů, které poskytují finanční know-how, které jistě oceníte.

Jedním z takovýchto vysoce podařených kanálů, který navíc nabízí pravidelné aktualizace, je například kanál Alux.

 

5) Co dělat, když se nudím? Aktualizujte své pracovní resumé

Dokonce, i když se zrovna nepoohlížíte po nové práci, aktualizovat své pracovní resumé vám může prospět, to kdybyste ho do budoucna náhodou potřebovali narychlo někam poslat.

Možná po otevření dokumentu v počítači zjistíte, že jste resumé naposledy upravovali před velmi dlouhou dobou a máte v něm uvedené ještě svoje staré telefonní číslo nebo jste se v posledním roce zlepšili v cizím jazyce či si osvojili jinou užitečnou schopnost, kterou můžete do resumé doplnit a ještě ho tak zkvalitnit.

 

6) Přečtěte si nejnovější zprávy ze světa

V současnosti na internetu najdete tolik zpravodajských portálů, že kdybyste je měli každý den kontrolovat všechny, nedělali byste už vůbec nic jiného.

Možná nejste milovníky čtení zpráv, třeba protože na vás působí příliš depresivně.

Online noviny i ty tištěné však nabízejí možnost, jak se informovat o nejnovějších finančních fenoménech a aktualitách, které by mohly ovlivnit váš život, ať už pozitivně nebo negativně.

 

7) Zkontrolujte své osobní účty

Jestli máte založený spořicí účet, zkontrolujte, jak si aktuálně vedete. Popřípadě pokud máte dluhy, překontrolujte, kolik času vám ještě zbývá do splacení.

Také můžete zkontrolovat své příjmy z minulého roku, jestliže vyděláváte sami na sebe, a propočítat, kolik byste mohli letos zaplatit na daních.

TIP: Zde najdete několik způsobů, jak získáte peníze za založení účtu zdarma

 

8) Vytvořte svou vlastní aplikaci

Pomysleli jste si někdy něco ve stylu: „Kéž by na tohle existovala aplikace!“ Pak se ji můžete pokusit vytvořit sami a následně ji prodávat online.

Vytvořit vlastní aplikaci může být jednodušší, než si myslíte.

Na internetu najdete spoustu návodů, které vám pomohou udělat první krůčky.

Naučit se kódovat je rovněž nesmírně užitečná schopnost, kterou ne každý ovládá, a která vám proto může poskytnout výhodu vůči jiným lidem.

 

9) Vyplňujte online dotazníky

Co dělat, když se nudíte? Věděli jste, že si můžete přivydělat vyplňováním online dotazníků? Jestliže rádi odpovídáte na otázky o sobě, tento způsob trávení volného času by vás mohl bavit.

Pravda, nepůjde nejspíš o žádné závratné částky, ale pár stovek korun by vám na účet vyplňování dotazníků přece jen mohlo přinést.

Vyzkoušet můžete třeba společnost Voissy, která spolupracuje se světovými firmami.

 

10) Nahrajte na internet svoje staré věci k prodeji

Jestliže se vám doma válí staré oblečení, které již nenosíte, nebo knihy, které jste jednou přečetli a neplánujete se k nim vracet, proč je nezkusit prodat online?

Na internetu najdete víc portálů, kam můžete umístit inzeráty, jako je například Aukro nebo weby jako cbdb.cz nebo databazeknih.cz pro prodej literatury.

 

11) Vytvořte vlastní rozpočet

Vytvořit vlastní rozpočet možná nezní jako ideální řešení pro to, co dělat, když se nudíte, ale ve skutečnosti je zábavnější, než vypadá.

Při vytváření rozpočtů můžete použít jednu z mnoha chytrých aplikací na internetu anebo se spolehnout na staré dobré pero a papír (či využít tabulku v Excelu).

Rozpočet vám pomůže zjistit, kolik peněz můžete věnovat na zábavu, kolik byste si měli ušetřit a co každý měsíc padne na vaše nezbytné náklady, jako je například jídlo nebo účty za domácnost. Jakmile budete vědět, kolik můžete utratit, výrazně vám ubude stresu.

 

Téměř 100 tipů, jak vydělat peníze

 

12) Vyčistěte svou e-mailovou schránku a ušetřete

Co dělat, když se nudím? Jestli jste v tomto ohledu jako naprostá většina lidí, pravděpodobně se vám v e-mailové schránce postupně hromadí spousta zpráv, od e-mailů od rodiny, přátel, kolegů, až po nabídky z nejrůznějších obchodů a e-shopů, kam jste se jednou zaregistrovali, výhodné slevy, akce, a mnoho dalších.

Když si projdete svůj e-mail, může se stát, že díky tomu ušetříte peníze, protože třeba objevíte odkaz na zboží ve slevě, které jste předtím plánovali koupit za plnou cenu nebo se po něm už dlouho sháněli všude možně a nemohli ho najít.

 

13) Oslovte nové zákazníky

Pokud pracujete jako freelancer, šance je, že většina komunikace s vašimi zákazníky probíhá přes internet.

V případě, že nejste spokojeni s jejich stávajícím seznamem, můžete ho zkusit rozšířit. Najděte si weby a portály, či společnosti, s nimiž byste chtěli spolupracovat, a napište jim.

Anebo si aspoň vytvořte jejich seznam, abyste věděli, koho do budoucna oslovit.

 

14) Vyrábějte grafiku

Dalším krokem, co dělat, když se nudíte, je zpeněžit své schopnosti. Pokud například dokážete pracovat s grafikou, vytvářet vektory, grafy, designy webů a jiné potřebné věci, můžete svůj koníček přeměnit ve zdroj příjmu.

Ať už tak, že budete reagovat na stávající poptávku, oslovíte někoho, s nímž byste chtěli spolupracovat anebo svá díla budete prezentovat online, například na vašich vlastních webových stránkách či blogu (viz výše).

 

15) Pózujte jako fotomodel/ka

Třeba jste vždycky snili o tom být modelkou či modelem, ale doposud nenašli odvahu začít.

Pokud ano, je nejvyšší čas. Možná to nedotáhnete na profesionální úroveň, ale fotomodeling je skvělý způsob, jak vyřešit problém, co dělat, když se nudíte.

V dnešní době existuje poptávka po nejrůznějších typech lidí, takže i když si zrovna nemyslíte, že jste typicky krásní, dřív nebo později se najde někdo, kdo s vámi bude chtít pracovat.

Některá focení jsou formou TFP, tedy time for photo, čas za fotografie, kdy si z focení odnesete krásné fotografie, kterými se následně budete moct prezentovat, ale některá jsou placená.

Záleží tedy jen na vás, co se vám podaří najít a jaké příležitosti využít.

 

16) Cestujte levně

Nejlepší řešení, co dělat, když se nudíte, je vyrazit někam, kde jste doposud nikdy předtím nebyli.

V dnešní době je naštěstí možné cestovat levně, takže se nemusíte bát, že by vás výlet či dovolená finančně zruinovaly.

Hodně cestovních kanceláří a internetových portálů nabízí zlevněné last-minute zájezdy, akorát je musíte sledovat a být rychlí, aby vám nabídku nevyfouknul někdo jiný.

Existuje pak celá řada dalších způsobů, jak cestovat levně, o nichž jsme se již na tomto webu rozepsali v minulosti.

 

17) Nahrávejte fotografie na fotobanky

Rádi fotíte a zároveň si chcete přivydělat? Dobrá zpráva je, že to můžete hravě zkombinovat. Stačí zavítat na fotobanky a začít na ně nahrávat své fotografie.

Čím více lidí si je koupí, tím větší množství peněz vám přistane na účtu. Navíc se dozvíte, jak to dělají jiní, a třeba se i naučíte fotit lépe než doposud, což se vždycky hodí.

 

18) Sledujte filmy o penězích

Stejně jako můžete číst knihy o penězích, i filmy o penězích vám mohou přinést zábavu i ponaučení, poradit vám, čeho se do budoucna vyvarovat a na co se zaměřit.

Jde tak o skvělý způsob, co dělat, když se nudíte. Kdo z nás by se ostatně rád ve volném čase nepodíval na zajímavý film?

Seznam některých zajímavých snímků, fiktivních příběhů i dokumentů, rozdělených do jednotlivých kategorií podle tématu najdete i na našem webu, takže si z nich můžete vybrat film, který bude zajímat právě vás.

 

19) Nahrávejte videa na YouTube

Stát se úspěšným YouTuberem vyžaduje čas a štěstí, ale pokud se vám podaří svým obsahem oslovit mnoho diváků, budete mít napůl vyhráno.

YouTube dnes již umožňuje monetizovat obsah videí, ale musí být originální a musíte dosáhnout určitého počtu odběratelů, než začnete skrze svá videa vydělávat.

Pokud ovšem rádi sdílíte své názory a zkušenosti s ostatními, či vás jednoduše baví točit a upravovat videa, tento koníček vám poskytne mnoho zajímavě prožitých hodin.

Můžete také využít Instagram.

 

20) Vydělávejte online

Již jsme to okrajově zmínili výše, ale vydělávání online je skvělý způsob, jak zahnat nudu, zejména pokud si vyděláváte něčím, co vás baví, ať už jde o prodej fotografií, blogování, výrobu grafiky, a mnoho dalšího.

Pokud byste s vyděláváním peněz online rádi začali, ale nevíte, jak na to, můžete zkusit online psací i obrazové portály, to podle předmětu vašeho zájmu, nebo se podívejte na tipy, jak vydělávat online zde.

Redakce

Nejnovější články

9 nejlepších platforem pro P2P investice [recenze+bonusy]

Recenze nejlepších P2P platforem pro P2P investice. Podívejte se na výhody, nevýhody a na co…

3 dny před

10 nejlepších aplikací na investování do nemovitostí

Jaké jsou nejlepší aplikace na investování do nemovitostí a proč? Podívejte se na těchto 10…

3 dny před

Povídání o trzích: Big tech, nákupy Jardy Brychty a prodeje Warrena Buffetta

Zhruba poslední čtyři týdny zveřejňují velké společnosti své hospodářské výsledky. Největší pozornost jako vždy přitahují…

3 dny před

Nejlepší bonusy za založení účtu [květen 2024]

Podívejte se na přehled nejlepších možností, kde získáte bonus za založení účtu. Bonus získáte jak…

6 dny před

Kvartální výsledky XTB: Trend pasivního investování podporuje silný růst

XTB získala 129,7 tis. nových klientů (+ 24,5 % meziročně) a zvýšila počet aktivních klientů…

6 dny před

Jak získat peníze na podnikání [5 osvědčených způsobů]

Jak získat peníze na podnikání? Podívejte se na tyto osvědčené a zároveň nejčastější způsoby, jak…

1 týdnem před